Feladatok gyakorláshoz

“25-ös”: A feladat 25 pontról indul és számsorrendben csak duplákat kell dobni. Első kör értelemszerűen D1-re, második kör D2-re…stb. Ha eltaláljuk az adott duplát, akkor a pontértékét hozzáadjuk, ha 3 nyílból egyszer sem találjuk el, akkor levonjuk az adott körben következő kiszálló pontértékét. Ha többször is eltaláljuk, akkor annyiszor adjuk hozzá értelemszerűen, ahányat a 3 nyílból beledobtunk.Pl.:1.kör D1 nincs találat, 25-2=232.kör D2 1 találat, 23+4=273.kör D3 nincs találat, 27-6=214.kör D4 2 találat, 21+8+8=37…és így tovább. A cél minél tovább eljutni, kb 15-16-ig. Ha a pontszám 0-ra v. alá esik, a feladatnak vége, újra kezdés. Párban is remekül gyakorolható feladat a duplákra, ott az nyer aki később “pontozódik ki”, ill. ha végig megy B-ig, akkor akinek több pontja van a végén.

 

“170 9nyíl felfelé”, szintén remek önálló vagy páros gyakorlás, egyszerű mint a vajaskenyér, 170 pontról kell kiszállni 9 nyílból. Amint ez sikerül, a következő lépcsőfok 9 ponttal többről, 179-ről kell kiröppenni 9 pálcából. Ha kevesebb mint 9 nyílból sikerül megoldani az adott pontértéket, a maradék nyilakkal piros bullt dobva, átugorhatjuk a soron következő számot, ha több piros bullt is dobunk, akkor többet is lehet ugrani.

 

“Darts malom”: Első nyíllal mindig bullra dobunk, ha eltaláljuk akkor megpróbáljuk mindhárom nyilat beledobni. Ha a másodikat eltévesztjük, akkor a harmadik nyíl, a második tévesztett szektorral ellentétes mező duplájában kell hogy benne legyen. Ha már az első nyíl is tévesztett, akkor a második nyíl annak a szektornak a duplájára, a harmadik pedig ennek a számnak az ellentétes duplájába kell beledobni. Érdemes a bullt és a duplák értékét számolni és páros feladatnál kitűzni egy pontértéket (egyszerűség kedvéért 301 v. 501), aki előbb eléri az nyer.Pl.: 1. nyíl csücsök 17-es. A 2.nyílat a D17-re dobjuk, a harmadikat pedig D5-re kell dobni. Ha a másodikkal nem találjuk el a D17-et, de a harmadik benne van a D5-ben, az 10 pontot ér.A következő feladatnak még nincs neve, de most adok neki egyet, legyen mondjuk

 

“Átúszás”:Mindenki dob 1 nyilat ballal. Onnan kezdi a játékot, aminek az a célja, h átérjen az ellenkező oldalra. Ezt úgy teheti meg, h a saját szektorán kell dobni egy D-t, egy nagyszektort, egy T-t, egy kisszektort, majd egy bullt. Ezután a szektorával ellentétes mezőből uyanezeket fordított sorrendben (kisszektor, T, nagyszektor, D). Az nyer aki előbb “átér”.

 

“Mérleg”: A szektorbiztonság fejleszthető vele a következőképpen:20-as szektorra játszuk, 3db sima 20-as 1 pont, vmint minden 60pont feletti érték hozzáadódik, ill. a 60 pont alatti pedig kivonódik a pontjainkból. Csak T20-as dobás után lehet bármilyen más szektorra dobni(taktikai megfontolásból mondjuk Bullra). Lehet egyedül, párban egymás ellen is játszani, ilyenkor az nyer akinek x kör után több pontja van. Egyedül dobálóknak: érdemes mondjuk +60 pontot kitűzni.A feladat elvégzése közben lehet figyelni a kézre, technikára.Itt egy példa is:

1.kör: 26-> -34 pont

2.kör: 83-> -34+23=-11

3.kör: 60-> -11+1=-10

4.kör: 121-> -10+61=51….stb.